4.9
4,9/5

Bandenservice

Voor autobanden ben je bij CarXpert Autobedrijf Oppers aan het juiste adres. Wij hebben de beschikbaarheid over een ruime voorraad zomer-, winter- en 4-seizoenenbanden, waardoor wij voor elke auto een betaalbare en passende oplossing kunnen bieden. Daarnaast hebben wij de juiste apparatuur om banden te monteren, balanceren en uitlijnen.

Wanneer banden wisselen?

Als de temperaturen boven de 7˚C blijven, is het tijd voor zomerbanden. Bij hogere temperaturen verbeteren zomerbanden de grip op het wegdek. De remweg verkort en je voorkomt onnodige slijtage. Blijf dus niet te lang doorrijden op je winterbanden.

Andersom geldt dat het tijd is voor winterbanden als de buitentemperatuur onder de 7˚C blijft. Zomerbanden kunnen stug worden als het kouder is dan 7˚C. Ze verliezen daarmee de elasticiteit die nodig is om voldoende grip te bieden bij het remmen, sturen en optrekken. Winterbanden kunnen in tegenstelling tot zomerbanden niet ‘bevriezen’ en geven maximale grip op de weg tijdens het koude seizoen. Dat biedt zekere rijomstandigheden en een optimaal rijcomfort.

Plan je bandenwissel

en ga weer veilig op weg

Maak een afspraak

Balanceren

Als je tijdens het autorijden merkt dat je stuurt trilt, is het tijd om je wielophanging te laten controleren en wellicht je wielen te laten balanceren.

Tijdens het balanceren wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden van je auto verdeeld. Ook als je nieuwe banden onder je auto laat monteren, worden je wielen altijd gebalanceerd.

Balanceren verbetert de wegligging, geeft meer rijcomfort en bevordert de rijveiligheid. Daarnaast slijten je banden veel minder snel.

Uitlijnen

De uitlijning van je auto is belangrijk voor de wegligging, het brandstofgebruik en de bandenslijtage. Met een goed uitgelijnde auto rij je veilig en bespaar je veel geld.

Trekt je auto scheef tijdens het rijden? Stuurt je auto te licht of te zwaar? Of verbruikt je auto veel brandstof? Laat je auto even controleren.

CarXpert Autobedrijf Oppers beschikt over moderne apparatuur om de uitlijning van je auto te controleren en je auto indien nodig weer goed uit te lijnen.

Bandenreparatie

Heb je een lekke band? Laat deze dan zo snel mogelijk repareren. Zo voorkom je meer schade aan de band en verklein je de kans dat je een nieuwe band nodig hebt.

Een lekke band kan vaak snel en eenvoudig worden gerepareerd. Dat doen wij door een ‘prop’ in de band te schieten. Dat is een stukje rubber dat door de band geperst wordt om het gat af te dichten.

Vaak kun je met een lekke band zonder afspraak terecht bij CarXpert Autobedrijf Oppers.

Maak een afspraak